انتخابات هلند و پیروزی راست میانه و شکس راست افراطی

ساخت وبلاگ

رای مردم انگلستان به خروج از اتحادیه اروپا یا همان " برگزیت " و انتخاب " دونالد ترامپ "  راستگرای افراطی  آمریکائی به ریاست جمهوری ایالات متحده ؛ این نگرانی را در رهبران اروپائی و سیاستمداران و احزاب طرفدار اتحادیه اروپا بوجود آورد که اگر راستگراها در کشورهای اروپائی به قدرت برسند فاتحه اتحادیه اروپا که میراث افکار رهبران طرفدار اروپای مستقل است خوانده خواهد شد .

    اولین کشوری که می توانست در آن کشور ؛  تاثیر انتخابات های  انگلستان و آمریکا را بر اراده مردم اروپا تست نمود  کشور کوچک و 13 میلیونی هلند بود زیرا این کشور؛ نخستین کشوری بود که بعد از انتخابات آمریکا ؛ در آن انتخابات بر گزار می شد و با توجه به این که  در هلند شخص تند رو و راستگرائی نظیر آقای " گرت ویلدرز " که به ترامپ هلند معروف است فعال بود و با سخنان و حرکات پوپولیستی می توانست  توجه مردم را به خود جلب کند .

  رقابت فشرده ای که در روزهای نزدیک به انتخابات بین دو رقیب آقایان : " مارک روته " نخست وزیر فعلی هلند از حزب راست میانه و " گرت ویلدرز " از راست افراطی و ضد مهاجرتی و ضد اسلام ایجاد شده بود بر حجم نگرانی ها می افزود .

  ولیکن حضور هشتاد درصدی مردم هلند در پای صندوق های رای که در سه دهه اخیر در انتخابات هلند بی سابقه بود سبب گردید ویلدرز شکست بخورد و موفق نشود اعتماد اکثریت مردم هلند را با شعارهای پوپولیستی به دست آورد اگر چه حزب او توانست یا کسب 19 کرسی و چهار کرسی بیشتر از قبل ؛ تعداد کرسی هایش  را در پارلمان افزایش دهد  و این امید را در او زنده کند که در انتخابات بعدی از شانس بیشتر برخوردار خواهد بود .

  نتیجه انتخابات هلند ؛ بارقه ای از امید را در رهبران سیاسی و احزاب طرفدار اتحادیه اروپا در سایر کشورهای قاره سبز ؛ مخصوصا کشورهائی که در آینده نزدیک قرار است انتخابات بر گزار شود از جمله : فرانسه روشن کرد .همانطور که ؛  اگر در انتخابات هلند حزب منتسب به گرت ویلدرز پیروز می شد زلزله ای با ریشتر بالا ؛  در طرفداران اتحادیه اروپا پدید می آورد .

  رای مردم هلند تا این زمان ؛ حکایت از این وافعیت دارد که اروپائی ها اولا – برخلاف مردم آمریکا و انگلستان تحت تاثیر راستگرایان افراطی و شعارهای پوپولیستی  قرار نمی گیرند . ثانیا- هر چند مردم اروپا هم مانند مردم ایالات متحده با مشکلات اقتصادی دست به گریبان هستند با این حال حاضر نیستند کشورو سرنوشتشان شان را به دست راستگرایان افراطی که می خواهند با شعارهای ضد مهاجرتی شهروندان اروپائی را تحت تاثیر خودشان قرار بدهند  بسپارند . ثالثا – تا حدودی بعد انسانی درمردم اروپا زنده است و به  مهاجران که حاصل دخالت های آمریکا و کشورهای اروپائی در کشورهای خاورمیانه است از بعد حقوق بشری نگاه می کنند .اگر چه بعد انسانی  در اکثر مردم  آمریکا زنده و فعال است ولی از انجائی که روحیات نزادپرستانه در سفید پوستان آمریکا روحیه ای غالب است لذا افرادی نظیرترامپ با تمرکز بر روحیه نژاد پرستان شهروندان آمریکائی و وعده بهبود در معیشت و اقتصاد نابسامان آن ها ؛ موفق شدند در این دوره به پیروزی دست پیدا کنند البته نباید فراموش کرد که یکی از علل موفقیت ترامپ این بود که رقیب او خانم " هیلاری کلینتون " در قد و قواره رئیس جمهور شدن نبود .

 

+ نوشته شده در  شنبه بیست و هشتم اسفند ۱۳۹۵ساعت 10:39  توسط دکتر سیف الرضا شهابی  | 
Shahabi Online ...
ما را در سایت Shahabi Online دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : shahabipoliticso بازدید : 25 تاريخ : دوشنبه 8 خرداد 1396 ساعت: 14:27