راي انگليسي ها به خروج از اتحاديه اروپا ، علل و تبعات آن

ساخت وبلاگ

                     

  در پنچشنبه سوم تيرماه 1395 مصادف با بيست سوم ژوئن 2016 مردم بريتانيا در يك همه پرسي شركت كردند  تا نظرشان را در مورد  ماندن در اتحاديه اروپا يا خارج شدن از آن به راي  گذاشتند و بالاخره سازي جدا از ساير كشورهاي عضو اتحاديه اروپا نواختند و با راي مثبتي كه به خارج شدن از اتحاديه اروپا دادند كشور خودشان و اتحاديه اروپا و در سطحي گسترده  روابط بين الملل  را در يك تلاطم  اقتصادي و سياسي فرو بردند .تلاطمي كه آينده آن تا حدودي نا مشخص و در ابهام است .

   در مورد  ماندن يا خارج شدن انگليس از اتحاديه اروپا ؛ هر دو گروه موافقان و مخالفان براي خودشان دلايل قوي داشتند و به اين خاطر رقابت خيلي فشرده بود و تا روز راي گيري ؛ نتيجه دقيق همه پرسي تقريبا غير قابل پيش بيني بود و بالاخره با اختلاف اندك ؛ موافقان خارج شدن با كسب 52 در صد آرا ؛ به پيروزي برسند .

   از يك سو ؛ انگلستان در سال هاي اخير با يك سري مشكلات و بحران هاي اقتصادي روبرو  بود و از رشد اقتصادي مورد نظر انگليسي ها بر خوردار نبود بطوريكه با توليد ناخالص  داخلي 2945146 دلار  در سال 2014  بعد از آلمان با 3859547 دلار قرار گرفت و در رديف پنچم اقتصاد جهاني جاي  گرفت . مخالفان اتحاديه اروپا ؛  رنكينك  پنچم  را ناشي از عضويت در اتحاديه مزبور بر مي شمارند و معتقدند اگر انگلستان مي خواهد در رشد اقتصادي با پيشرفت و حتي جهش روبرو شود و جايگاهش را ارتقاء ببخشد و حداقل بعد از آلمان قرار نگيرد  و يا از اين حد هم نزول نكند بايد هر چه زودتر ار اتحاديه اي كه  مقررات و قوانينش دست و پاگير است خارج شود حتي به بهاي ضرباتي كه در كوتاه مدت به اقتصاد انگلستان و ارزش پوند واحد پول اين كشور و بازار بورس آن وارد مي شود .

    از ديگر سو ؛  موافقان حضور انگليس در اتحاديه ؛  اعتقاد دارند اگرچه حضور در اتحاديه ممكن است تبعاتي در بر داشته باشد وليكن حضور در اتحاديه اي كه متشكل از 27 كشور است و توليد ناخالص داخلي آن در مجموع  18495349 دلار مي باشد و  با قدرت بزرگ اقتصادي جهان نظير آمريكا با توليد ناخالص داخلي 17418925 دلار  و ساير كشورهاي جهان  در تبادلات اقتصادي است اثرات مفيد بر اقتصاد انگلستان بر جاي مي گذارد و خارج شدن ؛  به انزواي لندن در معادلات اقتصادي جهاني منجر خواهد شد و به نفع انگليس است از محاسن حضور در اتحاديه  و مبادلات اقتصاد بين الملل برخوردار باشد و از معايب آن غمض عين نمايد.

   موضوعي كه در سال هاي اخير مردم انگلستان را سخت تحت تاثير قرار داد و سبب شد تا تفكر خروج از اتحاديه اروپا جا باز كند در نگاه كلي عبارتند از :  1- وضعيت نابسامان اقتصادي برخي از كشورهاي عضو اتحاديه  اروپا نظير : يونان- پرتغال – اسپانيا و.. و خوف از تسري آن  به ساير كشورها و تبعات منفي اين بحران بر اقتصاد كشورهاي عضو  .2- سيل مهاجرت هائي است كه به اين جزيره سرازير شده مهاجراني از كشورهاي اروپاي شرقي و جهان سوم كه در انگلستان كار مي كنند و بعضا  دستمزدهايشان را براي خانواده هايشان در خارج از بريتانيا مي فرستند و موافقان خروج از اتحاديه اروپا ؛ قبول مهاجرت را ناشي از حضور در اتحاديه اروپا قلمداد مي كنند وتنها راه خروج از اين مسئله در فرار از اتحاديه مي دانند و از اين روست كه  شهروندان انگليسي سنين متوسط به بالا راي به خروج دادند  و مسئله پناهجويان را بايد بدان اضافه كرد.

   در وراي مسائل اقتصادي ؛  در حوزه سياسي ؛ راي انگليسي ها به خروج ؛  يك حركت راستگرايانه تعبير مي شود و از يك طرف سبب خوشحالي ملي گراها و راستگرا در  اروپا شده و در پي آن ملي گراها در ساير كشورهاي اروپائي اميدوار يه خروج كشورشان  از اتحاديه شدند و تهديد جدي براي متلاشي شدن اتحاديه اروپا تلقي مي شود  و حتي راستگرائي نظير : دونالد ترامپ "  نامزد رياست جمهوري آمريكا در آن سوي آتلانتيك از خروج انگليس از اتحاديه ؛  ابراز رضايت  و خوشحالي كرد و از طرف ديگر ؛  طرفداران وحدت اروپا خصوصا دولت هائي كه سكاندار اين اتحاديه  و بنياگذاران آن هستند نظير : آلمان – فرانسه – ايتاليا و... را سخت متاثر ساخته است .ناگفته نماند روسيه هم به خاطر تحريم هاي يكپارچه اي كه در سال هاي اخير و بعد از ماجراي اكراين از طرف اتحاديه بر آن كشور تحميل شد از بروز چنين شكاف هايي در اتحاديه اروپا نگران نيست .

 از آنجائي كه ؛  خصوصا بعد از جنگ دوم جهاني ؛ همواره  لندن همراه  و همپا واشنگتن  قدم بر مي داشت و به عبارتي عامل فدرت  آمريكا در اتحاديه اروپا بود و واشنگتن ؛ مطالباتش را از طريق لندن ؛  راحت تر و بهتر به اتحاديه اروپا تحميل مي كرد  بر اين اساس آمريكا  با خروج لندن از اين اتحاديه ؛ نگران است و كار براي آمريكا در اتحاديه اروپا تا حدي سخت تر و مشكل تر خواهد شد و به اين علت ؛  دمكرات هاي آمريكائي هر گز موافق خروج انگلستان نبودند  .

  در نگاه كلي ؛ نمي توان راي انگيسي ها به خروج را  محكوم  كرد و بايد به آنان تا حدودي حق داد . اگر چه در نگاهي ديگر ؛  راي به خارج شدن  قابل تائيد هم نمي باشد . وليكن بايد اعتراف كرد كه عملكرد اتحاديه اروپا بايد تا حدودي تغير كند و رهبران كشورهاي عمده اتحاديه ؛  تغيراتي را در مقررات بوجود آورند تا سبب نشود فرار از اتحاديه اروپا فراگير شود و سراسر كشورهاي عضو مخصوصا  كشورهاي غير شرق اروپا را در بر بگيرد.

  بدون شك  راي كشور قدرتمندي نظير انگلستان  به خروج  از اتحاديه اروپا مي تواند نقطه اي عطف در روابط بين الملل در حوزه هاي اقتصادي و سياسي تلقي كرد و موجب تغيراتي در توازن وتعادل سياسي و اقتصادي در قاره سبز و سطح بين المللي بشود و احتمال تجزيه بريتانياي كبير دور از انتظار نمي باشد.

Shahabi Online ...
ما را در سایت Shahabi Online دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : shahabipoliticso بازدید : 75 تاريخ : دوشنبه 22 شهريور 1395 ساعت: 11:23